Співаковський: Справжня реформа освіти розпочинається з повернення поваги до вчителя

На цьому народний депутат України Олександр Співаковський наголосив під час конференції педагогічних працівників Херсонщини,яка відбулася сьогодні у приміщенні Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша.

«Вчитель є центральною постаттю освітньої реформи, постаттю, яка визначає якість освіти. Тому справжня реформа в освіті розпочинається з повернення поваги до вчителя», – наголосив парламентар, звертаючись на конференції до педагогічних працівників Херсонщини.

На думку народного депутата, розбудовувати нову українську школу зі «старими» вчительськими зарплатами — це нонсенс.


Саме тому профільний парламентський комітет, за його словами, одним із першочергових завдань визначає повернення фінансування освітньої галузі на рівень 7% ВВП, що дасть змогу підвищити заробітну платню педагогічним працівникам.

І в цьому питанні, МОН України та Комітет ВР з питань науки та освіти мають узгоджену позицію: «Потрібно зробити все, щоб повернути повагу до вчителя, до вчительської професії», – підкреслив Олександр Співаковський.

Прес-служба народного депутата
Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон