На Херсонщині зросли обсяги машинобудування

Завдяки підтримці керівництва Херсонської облдержадміністрації місцевого виробника розвивається сільськогосподарське машинобудування й аграрії користуються технікою херсонського виробництва.

Вчора, 11 серпня у рамках святкування Дня поля-2016 керівництво ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» провело для всіх охочих День відкритих дверей. Захід проходив під патронатом голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва.

«Ми, як обласна влада, реалізуємо програми підтримки херсонського виробника. І ось вже маємо результат: обсяги машинобудування на Херсонщині за перше півріччя зросли на 62%», – зауважив очільник області.

Учасники заходу – в. о. заступника голови ОДА Євген Рищук, Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко, депутати обласної та міської рад, дилери ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» та ТОВ НВП «Білоцерківмаз», представники бізнес-структур, керівники сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств – ознайомилися з роботою окремих цехів машинобудівного заводу, а також виставкового та експериментального майданчиків.

Відвідувачам були представлені комбайни, поливна, посівна, обприскувальна й розкидувальна техніка, жниварки для збору різних посівних культур. Ознайомили їх і з процесом виготовлення деталей сільськогосподарської техніки.

«Сьогодні завод дійсно працює, активно освоює європейський ринок сільськогосподарської техніки і не має наміру зупинятися на досягнутому», – сказав голова правління ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» Олександр Олійник.

Він також він подякував керівництву облдержадміністрації за тісну співпрацю та представникам сільськогосподарського сектору Херсонщини, які користуються в роботі технікою саме «Херсонського машинобудівного заводу».

Після огляду заводських цехів гості заходу вирушили на демонстраційно-технологічні випробування сільськогосподарської техніки в роботі, які проходили на живому полі Південно-Української філії УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого у селі Жовтневе.

Там за допомогою спеціального комбайну серії «СКІФ» та іншої спеціальної техніки відбулось прибирання соняшнику з поля, подрібнення рослинних залишків, обробка ґрунту й новий посів зерен гороху.

«Машинобудівний завод завжди був важливим для області промисловим об'єктом, – наголосив в. о. заступника голови ОДА Євген Рищук. – Зараз під керівництвом Андрія Гордєєва облдержадміністрація поглибила співпрацю з цим підприємством, яке сьогодні вкрай необхідне Херсонщині як основний виробник сільськогосподарської техніки.

Тільки цьогоріч вже запущено майже утричі більше техніки, ніж за минулі роки. Завдання облдержадміністрації у процесі взаємодії сільськогосподарських підприємств і Херсонського машинобудівного заводу полягає у тому, щоб не заважати, а тільки всебічно підтримувати й сприяти підвищенню результатів спільної роботи».

Після завершення демонстрації сільськогосподарської техніки учасники заходу оцінили ефективність її роботи в полі й поспілкувалися з сільгоспвиробниками, фермерами, дилерами, присутніми на Дні поля, про майбутні плани та співпрацю.

gordeev.org.ua

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон