Формують фермерську самооборону

Мобільні групи самооборони запропонували створити керівники громадських організацій фермерів та учасників АТО Херсонщини.

Це швидше акт відчаю: адже з початку жнив селяни в степах Таврії вже десятки разів стикалися з випадками, коли в них просто з поля викрадають трактори чи нахабно викошують врожай. Причому йдеться про мільйонні збитки.

Так, заступник голови Херсонської облради Віталій Булюк повідомив про черговий резонансний напад: біля села Киселівка Білозерського району області зайди з сусідньої Миколаївщини на своїх 24 комбайнах протягом трьох днів викосили тисячу гектарів льону. Збитки, завдані підприємству, яке обробляє цю землю, становлять понад 12 мільйонів гривень!

Звісно, за фактами таких крадіжок та рейдерських захоплень поліція порушує кримінальні провадження, але слідство починається постфактум, коли нахабні грабіжники вже зробили свою чорну справу і збіжжя зникло в невідомому напрямку (про кілька схожих випадків у Великолепетиському та Чаплинському районах краю писав нещодавно і «Голос України»). Тож виробники переконані, що їхні мобільні групи захищатимуть селянське майно ефективніше, ніж правоохоронці.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон