Прокуратура Херсонської області попереджає

Прокуратура Херсонської області попереджає про недопустимість будь-якого прояву наруги над державними символами України: Державним Гербом, Державним Прапором та Державним Гімном.

Зокрема знищення чи пошкодження прапора (герба) шляхом його розривання спалення, ламання, розмальовування, нанесення на прапор образливих написів, зле шаржування, прапору, герба чи гімну.

Наруга над державними символами тягне відповідальність за ст. 338 Кримінального Кодексу України у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Так, у минулий вівторок, 26 липня 2016 року за фактом наруги над державним прапором, яке мало місце на автовокзалі у м. Каховка зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України. На цей час вирішується питання щодо оголошення підозри особі, яка вчинила зазначений злочин.

Органи прокуратури і в подальшому будуть дотримуватись принципової позиції щодо захисту державних символів, посилення авторитету держави та жорстко реагувати на факти наруги над ними.

Прокурор Херсонської області
Віталій ТРИГУБЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон