Депутати міськради підтримали соціальні проекти громади Херсона

Вчора, 27 липня на позачерговій сесії херсонськы депутати розподілили 111 млн. гривень понадпланових надходжень до бюджету та 21 млн. гривень вільних залишків на рахунках. Це 132 млн. гривень - за результатами 6 місяців.

Більше двох тижнів знадобилося депутатам для детального вивчення бюджетних статей і визначення пріоритетних напрямків життєдіяльності громади.

«Майже всі депутатські комісії ретельно відпрацювали проект рішення з внесення змін до цьогорічного бюджету. Особливо хочу відзначити роботу членів профільної бюджетної комісії.

Депутати за виділення коштів на підтримку галузей освіти, медицини, культури і спорту, ЖКГ (у тому числі і на ремонт доріг – капітальний і ямковий). Більшість депутатів за проект у такому вигляді. Але голосування покаже», - коментує секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Присутній на сесії народний депутат від «Самопомочі» Олег Березюк, звертаючись до депутатів міськради, зазначив: «Зараз потрібно не шукати ворогів у залі, а конкурувати і приймати правильні управлінські рішення на користь громади. Ваша рада вже прийняла декілька якісних соціально важливих рішень: доплата вчителям, щодо енергоефективності закладів освіти, заміни вікон у школах.

Це правильний сучасний управлінський підхід. Ви – господарі свого міста. Ви можете спрямувати надлишкові мільйони не лише на проїдання, а й на створення нових підприємств. Але також важливо підтримувати і найбільш незахищені верстви населення», - сказав у виступі Олег Березюк.

Хоч Закон про децентралізацію влади і надав місцевим радам більше повноважень і коштів, все ж підняти рівень життя багатьох людей місцева рада не може. Ці рішення приймаються у столиці.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв звернувся до народного депутата з проханням підтримати звернення до уряду про виділення 300 мільйонів гривень для Херсонського машинобудівного заводу. Ці кошти будуть надані підприємству «Украгролізинг» на закупівлю херсонських комбайнів і передачу у користування аграріям області.

«Ми не в змозі збільшити пенсії і заробітні плати, але ми разом з народними депутатами, урядовцями можемо створити умови, коли люди зможуть заробляти тут, на місці. У нас є кілька проектів, наприклад, по тому ж ХБК, територія якого може бути використана для відкриття нових бізнес-об'єктів», - сказав Андрій Гордєєв.

Відтепер Херсонська облдержадміністрація буде повністю контролювати і рух коштів з будівництва славнозвісного мостопереходу між мікрорайонами ХБК і Таврійським. Є домовленості між головою ОДА і Верховною Радою та Кабінетом Міністрів про фінансування завершення будівництва з державного бюджету. Частину фінансів надає і бюджет Херсона.

І відповідальність за їх використання повністю лежить тепер на Херсонській облдержадміністрації.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон