Співаковський: Регіональні виші можуть втратити державне замовлення

Народний депутат України, Голова комітету ВРУ з питань науки і освіти Олександр Співаковський під час теле-ефіру на телеканалі «Рада» розповів про підсумки роботи комітету та проблеми вступної кампанії 2016 року.

"Міністр освіти та міністерство підтримують ідеологію розподілу державного замовлення, яка закладена в Наказі Міністерства освіти і науки від 06 червня 2016 року № 622 "Про затвердження Змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085", - зазначив він.

"Ця модель створює дисбаланс у розвитку людських ресурсів у регіонах.

Виші столиці, куди піде більшість дітей з високими балами ЗНО, отримають додатково до 25% державного замовленні у порівнянні з попередніми роками.

При цьому виші в інших областях та ті, де переважають інженерні спеціальності, щороку втрачатимуть до 25% держзамовлення. А якщо порахувати, що кожного року вони будуть втрачати по 25% держзамовлення, то можна спрогнозувати, що буде з ними через 4-5 років.

В результаті діти, які захочуть навчатись в регіонах, втратять можливість державної підтримки для навчання", - зазначив Співаковський.

"Сьогодні 27% всіх українських студентів навчаються в Києві. Чи готова столиця приймати ще більше абітурієнтів? Чи готова інфраструктура? Немає гуртожитків для цих додаткових студентів", - наголосив нардеп.


Інформаційно-аналітичний портал "Вища освіта"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон