У БПП пропонують відкласти розгляд закону про 12-річної школи

Базовий закон про освіту має бути винесений на розгляд Верховної Ради України після проведення усіх необхідних розрахунків коштів, необхідних на його імплементацію.

Про це сьогодні під час погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Співаковський:

"У вівторок на розгляді планується розглядати базовий закон про освіту, який передбачає здійснення дуже кардинальних реформ, зокрема введення 12-тирічної освіти, реформу існуючої структури середніх шкіл...

До тих пір, поки ми отримаємо відповідні розрахунки, не можна цього робити, бо ми дамо інструмент для того, щоб демонтувати існуючу систему і не маємо інструментів до побудови нової", - заявив Співаковський, зазначивши, що також існує висока ймовірність того, що законопроект не набере необхідної кількості голосів у вівторок.

"Я пропоную у жовтні-листопаді разом з бюджетним комітетом провести відповідні парламентські слухання щодо розробки фінансування системи освіти в цілому", - додав нардеп.

Нагадаємо, міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич назвала модернізацію змісту освіти одним із пріоритетних завдань Міністерства освіти і науки.

РБК -Україна

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон