Співаковський: підписано Закон щодо НАЗЯВО

Про це повідомив народний депутат, перший заступник голови Комітету ВР з питань науки і освіти, член фракції БПП Олександр Співаковський:

- Сьогодні Президент України підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти» (р.н. 2280 а від 03.07.2015 р.).

Нагадаю, що Закон визначає перелік обмежень до кандидатів у члени Нацагенства, за наявності хоча б однієї з яких, претендент не зможе потрапити до його складу.

Також в цьому Законі міститься норма, відповідно до якої Кабмін у місячний термін після набрання чинності Законом зобов'язаний провести перевірку вже обраних раніше членів на відсутність у них вищезазначених обмежень.

Тому я вважаю, що прийняття цього Закону є розумним компромісом усіх зацікавлених суб'єктів та політичних сил, який дозволить на системному рівні вирішити наболіле питання розблокування діяльності Агентства.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ
Oсвіта.ua

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон