Співаковський нагадав парламентаріям про їх обов'язки

Сьогодні, 4 липня під час засідання Погоджувальної ради народний депутат України Олександр Співаковський наголосив на важливості невідкладного розгляду проекту Законуза р.н.4477 щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук.

На нещодавньому форумі молодих вчених в м. Одеса, молоді науковці звернули увагу на те, що якщо держава не здійснюватиме підтримку вітчизняної науки, у них не залишатиметься іншого виходу як реалізувати себе поза межами України.

Тому розгляд та прийняття даного законопроекту може стати певним позитивним сигналом підтримки науки з боку держави.

Також потребує негайного розгляду законопроект р.н.4718 щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Крім того, у своєму виступі я звернув увагу присутніх на важливості розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо працевлаштування випускників) р.н.3312, який покликаний усунути «радянський рудимент» стосовно примусового працевлаштування випускників медичних вишів та забезпечити мінімальний соціальний захист молодим лікарям та педагогам, які розподіляються для роботи у сільську місцевість.

І наостанок, вкотре нагадав усім присутнім, що вже понад чотири місяці «зависло» питання із законопроектами №№ 3833, 3831-2 та 4365 щодо вирішення питання фінансування профтехосвіти та мораторію на передачу майна закладів ПТНЗ у комунальну власність.

Сподіваюсь, що озвучені пропозиції будуть взяті до уваги керівництвом Верховної Ради України під час формування порядку денного поточного пленарного тижня.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон