Пенітенціарії Херсонщини запевняють: голосування в колоніях пройде чесно

Зовсім скоро на Херсонщині відбудуться вибори народного депутата України по одномандатному виборчому округу № 183.

До цього округу відносяться Дар'ївська ВК №10 та Білозерська ВК №105, - це приблизно 900 осіб (голосів). Нещодавно в інформаційному просторі з'явилась інформація про те, що голоси виборців даних колоній будуть сфальсифіковані.

Керівництво управління ДПтС України в Херсонській області спростовує таку інформацію та запевняє, вибори в колоніях пройдуть чесно та відкрито.

«Ніякого відношення до виборів адміністрація колоній та управління - не має. Наша задача – виділити приміщення для проведення голосування та забезпечити безпеку усім членам виборчого процесу.

Що стосується підкупу електорату – це підсудне діло, тому підставляти своїх підопічних та себе, я не збираюсь.

За кого проголосують засуджені – це вже залежить від того, як кандидати в нардепи проведуть агітацію. Вона буде проводитися з дозволу окружної виборчої комісії, перешкоджати, в жодному разі, ми нікому не будемо, навпаки забезпечимо безпекою під час проведення усіх заходів», - зазначив начальник управління ДПтС України в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі, полковник внутрішньої служби Олексій Луговський.

Що стосується ведення передвиборчої агітації. Відповідно до статті 74 Закону України, в установах виконання покарань вона обмежується. Зустрічі осіб з виборцями організовуються відповідною окружною виборчою комісією спільно з керівником установи виконання покарань чи слідчого ізолятора з обов'язковим повідомленням не пізніше як за три дні до дня зустрічі всіх уповноважених осіб партій, кандидатів у депутати або їх довірених осіб.

Голосування засуджених осіб проходить на спеціальних виборчих дільницях, які утворюються в установах виконання покарань. Ці дільниці формуються таким чином, щоб виборці могли проголосувати, не порушуючи режиму перебування в закладі (установі). Вказані приміщення будуть обладнані відповідно до вимог статті 83 Закону України «Про вибори народних депутатів».

«Головна задача – не допустити ніяких надзвичайних ситуацій ні з засудженими в період голосування, ні з людьми, які будуть на цей час знаходитись в колонії», - говорить заступник начальника управління ДПтС України в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі, полковник внутрішньої служби Олена Досенко.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон