Андрій Путілов: Важливо, щоб для нас Конституція була не формальністю, фікцією

Про це голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов заявив у своєму зверненні до жителів Херсонщини з нагоди Дня Конституції України

Шановні земляки!

Сьогодні ми відзначаємо День Конституції України. Ми можемо гордитися тим, що біля витоків Основного закону нашої держави - Конституція Пилипа Орлика 1710 року. Вона вважається однією з перших конституцій Європи.

Допомагав у виробленні окремих її положень сподвижник Пилипа Орлика - кошовий отаман Кам'янської Січі Кость Гордієнко. Кам'янська Січ – історичне місце, пов'язане зі створенням першої української Конституції. Саме тому тут 28 червня Херсонщина відзначає День Конституції України.

Конституція 1996 року – це важливий етап конституційного процесу в Україні, який триває досі та викликає неабиякий інтерес в нашому суспільстві і за межами України.

Для нас із вами дуже важливо, щоб Конституція була не формальністю, фікцією. Щоб усе, що в ній декларується, виконувалося беззастережно, щоб ми дотримувалися соціально-правових стандартів та цінностей, які важливі для громади.

Голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов,
депутатський корпус Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон