Співаковський закликає місцеву владу запобігти спалаху «ізмаїльської інфекції» в Херсоні

Народний депутат України Олександр Співаковський звернувся до влади Херсона з проханням приділити увагу об'єктам водопостачальної інфраструктури, щоб не допустити у місті спалаху так званої «ізмаїльської інфекції».

Як відомо, причиною масового захворювання мешканців Ізмаїлу (Одеська область) стало попадання збудників інфекції у воду в результаті підтоплення каналізаційних систем.

У зверненні на ім'я Херсонського міського голови Олександр Співаковський, зокрема, звертає увагу на загрозливий стан водопостачальної інфраструктури в самому центрі Херсона.

«На окремих ділянках вулиць Гончарної (Котовського) та Київської відсутня центральна міська каналізація. В домах встановлені різні автономні очисні споруди. Через ґрунтові води, які руйнують стінки, вони постійно наповнюються. Послуги асенізаційної машини для відкачування стічних вод дуже дорогі для мешканців цих вулиці, а субсидією ці послуги не покриваються. Враховуючи той факт, що вказані вулиці знаходяться в одній із найвищих точок міста, забруднена стічна вода потрапляє в ґрунтові води, в пласти чистої води. Це спричиняє велику загрозу екологічній небезпеці міста», - зазначається у зверненні.

Народний депутат України пропонує міській владі «взяти зазначене питання під особистий контроль та вжити всіх необхідних заходів для проведення центральної міської каналізації по вул. Гагаріна (між будинками №№ 40-70) та по вулиці Київська (між вулицями Гончарна (стара назва Котовського) та Гагаріна)». Нардеп також просить розглянути можливість виділення з міського бюджету коштів на розроблення проектної документації та кошторису проведення вказаних робіт.

Щодо коштів безпосередньо на прокладення каналізаційної мережі, то, як зазначається у зверненні, «мешканці цього кварталу готові звертатись з проектною документацією до держави, грантових установ з проханням надати кошти на проведення каналізації».

Олег АЛЕКСАНДРОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон