ХДУ відвідав голова Нацради України з питань телебачення та радіомовлення

10 червня студенти і викладачі факультету філології та журналістики Херсонського державного університету зустрілися з головою Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Юрієм Артеменком.

Захід відбувся в рамках міжвідомчої виїзної наради в Херсонській області членів Нацради з питань ТБ і РМ та Українського державного центру радіочастот.

Ю.Артеменко на початку зустрічі наголосив, що для нього як керівника державного регулятивного органу надзвичайно важливо почути молодь, майбутніх журналістів, дізнатися про їхнє сприйняття сучасних проблем медійної галузі.

Голова Нацради розповів про переваги і недоліки контенту на сучасному українському телебаченні, перспективи реорганізації регіональних ЗМІ. Він наголосив, що роздержавлення обласних телерадіокомпаній – неминучий процес, який буде ефективним за умов доцільної організації з урахуванням індивідуальних особливостей кожного ЗМІ.

Міркуючи про стан розвитку національної кіноіндустрії, Ю.Артеменко акцентував на особливостях ментальності тих українців, які обирають для перегляду російські медійні проекти. «Я розумію, що українські серіали та фільми є поки що не дуже якісними. Має пройти час і невдовзі на екранах ми побачимо наповнену змістом продукцію національного виробництва», – запевнив він.

Жваву дискусію викликало питання про заборону українськими державними органами фільмів та серіалів РФ. Голова Нацради висловив думку про більш виважений підхід до таких радикальних дій: «Той, хто розпалює ворожнечу, має бути занесений до так званого «чорного списку», але така система врегулювання не завжди спрацьовує».

Наприкінці зустрічі голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко висловив подяку усім присутнім і відзначив вмотивований та впевнений погляд студентів на проблеми сучасного медійного простору.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон