Іноземці на Херсонщині: протидія нелегальній міграції в області

Херсонщина – справжня перлина степового краю України. Вона приваблює туристів своєю природою, морями, фестивалями, знаними курортами та здравницями.

За статистичними даними у 2015 році на Херсонщину завітали 2,8 млн відпочиваючих. Цьогоріч заплановано прийняти не менше 3,5 млн туристів.

Міграційна служба області відіграє досить важливу роль в забезпеченні якісного контролю за дотриманням іноземцями та особами без громадянства міграційного законодавства.

З метою запобігання та протидії нелегальній міграції на Херсонщині, а також притягнення порушників до відповідальності, працівниками систематично здійснюється перевірка місць масового скупчення людей: навчальних закладів, гуртожитків та готелів, вокзалів та автостанцій, продуктових та речових ринків, торгових майданчиків.

За період січень-травень 2016 року в області виявлено 86 нелегальних мігрантів, відповідно до яких прийнято рішення про примусове повернення з України, більшість з них є громадянами Росії, Азербайджану, Молдови, Вірменії,Туреччини.

2-х громадян Російської Федерації та одного громадянина Молдови видворено в примусовому порядку, 3 особам заборонено в'їзд в Україну.

За порушення іноземцями та особами без громадянства міграційного законодавства, територіальними підрозділами УДМС складено понад 300 адміністративних протоколів, накладено штрафів на суму понад 190 тисяч гривень.

Упродовж 5 місяців поточного року Управлінням міграційної служби області прийнято 60 рішень про надання дозволу на імміграцію в Україну, іноземцям оформлено понад 70 посвідок на тимчасове та 100 – на постійне проживання в Україні, близько 180 особам продовжено термін перебування, оформлено 94 запрошення іноземцям на отримання візових документів для в'їзду в Україну, видано 127 спеціальних дозволів для в'їзду до АР Крим та виїзду з неї.

Робота по протидії нелегальній міграції в області триває постійно, працівники міграційної служби контролюють дотримання іноземцями та особами без громадянства дозволеного терміну перебування в Україні та вживають можливі заходи боротьби з нелегальними.

Іоанна Євич
Головний спеціаліст із зв'язкам з громадськістю та ЗМІ
УДМС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон