Власним асфальтом дороги ремонтувати зручніше та дешевше

Херсонська влада профінансувала з бюджету реконструкцію комунального асфальтового заводу.

У придбання системи електронного управління технологічними процесами, більш місткого барабана, потужнішої турбіни, обладнання для очистки сировини вітчизняного виробництва тощо вклали мільйон гривень.

Виробнича потужність комплексу зросла з 15 до 35 тонн асфальту на годину. А за виходу на максимум він спроможний виготовляти і 50 тонн. Крім того, собівартість тонни кінцевого продукту завдяки реконструкції зменшилася на сто гривень. За параметрами ціна-якість підприємство відтепер упевнено конкуруватиме з двома приватними місцевими виробниками.

Комунальний завод перебуває у віданні КП «Дорожник». Його директор Сергій Герасимюк наголошує: раніше у розпал сезону ремонтів у Херсоні часом спостерігався дефіцит асфальту. Фірмам-підрядникам доводилося завозити з сусідньої Миколаївщини майже тисячу тонн на рік. Хоча цьогоріч про дефіцит не йдеться: на 2016-й міськрада асигнувала на ремонт доріг та проїздів лише дев'ять мільйонів гривень, тоді як торік — майже вп'ятеро більше.

Втім, якщо план з доходів скарбнички перевиконають, то за підсумками І півріччя дорожникам обіцяють додати ще майже 35 млн. грн.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон