Конфлікти у Каховці вийшли за межі міста

Замість пошуку політичного діалогу в своєму місті, міський голова Каховки Андрій Дяченко поїхав «шукати порятунку» в Херсон, де під час прес-конференції розповів про «змови» між місцевими депутатами.

На думку мера Дяченко, в обранців від деяких політичних сил у Каховській міськраді є бажання призначити конкретних осіб на місця директорів комунальних підприємств.

Чому ж такі питання вирішуються не на місцях, а під час закритої для каховської громади прес-конференції в обласному центрі, намагалися з'ясувати місцеві журналісти - 10 червня за "круглим столом" у прес-клубі газети "Каховська Зоря" зустрілися представники політичних партій "Об'єднання "Самопоміч" та "Батьківщина", яким і присвятив прес-конференцію у Херсоні каховський міський голова Андрій Дяченко.

Учасники "круглого столу" – голова місцевого осередку ВО "Батьківщина" Олександр Бойко та секретар Каховської міської ради, член партії "Об'єднання "Самопоміч" Лілія Дроздік висловили свою думку стосовно ситуації, що склалася.

Каховські політики вважають, що представник БПП Дяченко, провівши віддалену прес-конференцію, фактично позбавив усі інші політсили, представлені у Каховській міській раді, можливості висловити свою позицію. Показовий виступ міського голови - це насправді ні що інше, як спроба дискредитувати партію «Батьківщина" та її лідера Юлію Тимошенко, рейтинги якої за останніми дослідженнями практично вдвічі вищі від рейтингів Президента.

В Україні спостерігається ріст довіри до "Батьківщини", що, звичайно, не тішить опонентів. Поведінка А.Дяченка, окрім усього, це ще й підтвердження власної неспроможності консолідувати депутатський корпус Каховської міськради при вирішенні політичних питань. Вочевидь, що дискредитацією найрейтинговіших партій представник БПП розпочав підготовку до наступних виборів усіх рівнів.

«Ми шукаємо діалогу з очільником міста, але він ігнорує зустрічі, не спілкується з депутатами, тому постала необхідність у створенні письмового документу - меморандуму, в якому відтворена думка представлених у міськраді політичних сил щодо персонального складу виконавчого комітету Каховської міської ради.

При цьому, раніше неодноразово депутатами від ВО "Батьківщина" озвучувалась позиція, що запропонований меру меморандум — це не ультиматум зі списком осіб, яких він повинен ввести до складу виконкому міськради. Прізвища осіб, визначених у меморандумі в якості членів виконкому, - це лише пропозиції від кожної з політичних сил, які запропоновані до спільного обговорення депутатів та подальшого узгодження з міським головою, - розповів Олександр Бойко.

- Підписання меморандуму про співпрацю – це рішення загальної більшості місцевих партій, а не виключно депутатів від ВО "Батьківщина" та "Об'єднання "Самопоміч". Метою цього документу є налагодження діалогу, якого ніби так прагне міський голова».

"На жаль, консолідовану пропозицію політсил у міськраді Андрій Дяченко подає як зраду "Батьківщини" і "Самопомочі" демократичним цінностям та порушення партійної дисципліни, - зазначає секретар міської ради Лілія Дроздік.

- Абсолютно всі мешканці Каховки очікують конкретних та результативних дій від своїх обранців, їх плідної співпраці. Сьогодні ж доводиться спостерігати, як окремий представник провладної партії намагається знехтувати вибором містян, не працюючи з тими, за кого вони віддали свої голоси. Люди вже довго чекають на справжні результати, а не політичний бруд та сварки».

Учасники "круглого столу" сподіваються, що компроміс буде знайдено, міський голова зробить крок назустріч депутатському корпусу, дослухається до їх позиції, правильно сприйме їх аргументи і виконавчий комітет зможе нарешті повноцінно запрацювати.

Оскільки громада, обираючи своїх представників до органу місцевого самоврядування, розподілила свої пріоритети серед політичних сил, і саме їхня думка, в особі обраних депутатів, має стати вирішальною крапкою у формуванні виконкому.

А дискредитація демократичних проукраїнських політичних сил представником провладної партії не припустимі, - резюмували свою позицію учасники «круглого столу» в Каховці.

Інна КОРЗУН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон