На Херсонщині створюють Агенцію регіонального розвитку

В Херсонській області розпочато публічні та прозорі процедури щодо створення Агенції регіонального розвитку

Колективний інтерес до розвитку певної території має бути узагальнений і реалізований - саме тому на Херсонщині створюється Агенція регіонального розвитку, задачі та сутність якої обговорили під час круглого столу у Херсонському економіко-правовому інституті.

Разом з інститутом організаторами зустрічі виступили Херсонська міська громадська організація "Розвиток", благодійна організація "Фонд громади міста Херсон "Захист", асоціація "Туризм Херсона" та громадська організація "МИ - Херсонці".

Дії щодо створення в областях нових інституцій – Агенцій регіонального розвитку - розгорнулися зараз по всій Україні. Як повідомляє Урядовий портал, Агенція регіонального розвитку працюватиме як офіс з надання консультацій і практичної допомоги щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку.

Агенції мають стати осередками співпраці між державним, приватним та громадським секторами, оскільки засновувати їх можуть обласні державні адміністрації, відповідні ради та неурядові організації як співзасновники.

На круглому столі в Херсонському економіко-правовому інституті депутати обласних, районних і селищних рад, представники державних адміністрацій різних рівнів, наукової спільноти та бізнесу, керівники громадських формувань і журналісти взяли участь у обговоренні шляхів та механізмів створення Агенції регіонального розвитку в Херсонській області, її задач та очікуваних результатів.

Результатом круглого столу стало підписання резолюції та ухвалення рекомендацій для Херсонської обласної ради і Херсонської державної адміністрації щодо практичних кроків зі створення Агенції - на принципах прозорості, публічності та демократичності, з урахуванням реального партнерства і інтересів владних та невладних суб'єктів.

Очікується, що позитивний ефект від взаємодії та співпраці з агенціями регіонального розвитку отримають як прості громадяни, так і органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації тощо.

Оксана МЕЛЕЩЕНКО

P.S. Агенції регіонального розвитку вже успішно функціонують у таких країнах, як Німеччина, Франція, Великобританія, Польща, Австралія та Канада.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон