Лікарня отримала сучасну операційну

Новий комплекс з двох операційних блоків та всім необхідним обладнанням отримала міська клінічна лікарня імені Лучанського в Херсоні для хірургічного відділення.

На вісімсот тисяч гривень, отриманих з муніципальної скарбнички та частково від спонсорів, у приміщеннях зробили якісний ремонт. А також придбали потужну відеокамеру для ендоскопічної діагностики та найновіший хірургічний стіл, чий кут нахилу та висота можуть регулюватися.

Головний лікар закладу Людмила ЛОМАКО розповіла кореспонденту "Голосу України", що отримана в розпорядження кардіохірургів сучасна техніка дає тепер змогу проводити навіть найскладніші операції на судинах серця, видаляючи застряглі в них тромби та рятувати "інфарктників".

Єдине, на що під час модернізації операційних блоків не вистачило коштів, -- так це на новий апарат для наркозу, оскільки навіть у найдешевшій комплектації він коштує не менше чотирьохсот тисяч гривень. Та й ці гроші у міському бюджеті обіцяють "нашкребти", якщо за підсумками першого півріччя його доходи перевищать планові показники. У міськраді кажуть: це реально.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон