На Херсонщині атакують енергопостачальні підприємства

На Херсонщині загрозливо почастішали руйнівні атаки на обладнання стратегічних для регіону енергопостачальних підприємств.

У прикордонних з окупованим Кримом Чаплинському та Каланчацькому районах області невідомі вандали вивели з ладу три комплекси телеметричного контролю за роботою газорозподільних підстанцій, демонтувавши звідти автономні джерела живлення - сонячні батареї.

У ПАТ "Херсонгаз" не розуміють, для чого це зроблено. Адже специфічне обладнання для використання у побуті непридатне - потужності такої батареї навіть для заряджання мобільного телефону не вистачить, каже голова правління підприємства Альберт ЗАНГІЄВ.

Але збитки для транспортувальників блакитного палива значні: вартість телеметричного комплексу та його монтажу сягає 15 тисяч гривень.

Стривожені й постачальники електроенергії. Лише протягом трьох місяців у п'ятнадцяти районах краю (зокрема, й у сусідніх з Кримом) вивели з ладу та викрали трансформатори з 25 підстанцій та інше обладнання. Збитки - мільйонні! Такі крадіжки траплялися й раніше, проте були поодинокими. Але тепер набули характеру стихійного лиха - аварійні відключення загрожують десяткам населених пунктів.

Дійшло до того, що компанія "Херсонобленерго" розповсюдила у соціальних мережах звернення до громадян, пообіцявши грошову винагороду за повідомлення про місця перебування злочинців, котрі нищать трансформаторні підстанції, та вкрадене майно, гарантуючи конфіденційність самим інформаторам. Однак крадіжки тривають.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон