Мрії про кіноцентр

У жовтні 2014 року ентузіаст кіно Леонід Єжуров (на фото) створив у Херсоні кіноклуб Режисер.Орг, громадське об΄єднання творчих людей, серед завдань якого – популяризація кращих досягнень українського та зарубіжного кіно, кіноосвіта, створення передумов для налагодження у майбутньому системного місцевого кіновиробництва.

Традиційно у кіноклубі демонструється кінокласика (за підтримки Національного центру Олександра Довженка), проводяться прем΄єрні покази короткометражних фільмів українських авторів, фільмів, зроблених херсонськими аматорами, майстер-класи відомих кінофахівців, фестивалі з детальним аналізом та дискусіями довкіл кінопоказів.

Втілюється у кіноклубі також унікальний проект: тут діє кінотерапевтична група, що дозволяє дивитись та аналізувати кіно крізь призму професійної психології.

Протягом усього часу існування кіноклуб не мав свого «причалу»: проводив покази кінострічок та їх обговорення там, де добрі люди дозволяли (зокрема, в обласній науковій бібліотеці ім. О. Гончара, приміщенні туркомпанії «PanGeo», антикафе Шатл тощо).

Останнім часом, здається, питання щодо надійного та перспективного розміщення кіноклубу (нині він носить назву Kherson Art Hub) благополучно розв΄язалось: перед кіноклубом гостинно відчинив свої двері кінотеатр «Ілюзіон» (КП «Кіновідеопрокат») по вулиці Гімназичній (колишня Червоностудентська) 30А.

Леонід Єжуров та його однодумці мріють створити у цьому просторі справжній кіноцентр з широким, різноплановим творчим наповненням (показ стрічок кінокласики та кіноаматорів, їх обговорення, проведення різноманітних кінозаходів, зокрема лекцій, дискусій, фестивалів тощо). Виношуються кіноосвітні проекти. Планується організувати при Kherson Art Hub кіномузей та кінобібліотеку.

Отже, плідного творчого кінобачення Херсону!

Олександр Голобородько
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон