Міграційна служба Херсонщини про закордонні паспорти

З початку 2016 року міграційна служба Херсонщини оформила близько 22 тисяч паспортів для виїзду за кордон

Напередодні літнього періоду, перед початком сезону відпочинку та подорожей, все більшої актуальності набуває питання оформлення закордонних паспортів.

На Херсонщині оформити закордонний паспорт можна в 14 територіальних підрозділах міграційної служби, а саме :

- в Суворовському, Комсомольському та Дніпровському районних відділах м. Херсона, Новотроїцькому, Цюрупинському, Генічеському, Каланчацькому, Чаплинському, Скадовському, Голопристанському, Великоолександрівському, Бериславському, Каховському, районних секторах та Новокаховському міському секторі.

Закордонний паспорт оформлюється з народження та незалежно від реєстрації місця проживання особи на всій території України. Тобто громадяни, не зважаючи на своє місце проживання, мають змогу звернутися у будь-який зручний для них підрозділ міграційної служи, який здійснює оформлення закордонних паспортів, та отримати відповідну послугу.

Для оформлення закордонного паспорта особа подає:

1) паспорт громадянина України (для осіб, що досягли шістнадцятирічного віку та постійно проживають в Україні);

2) Ідентифікаційний номер платника податків (для осіб, які оформлюють паспорт вперше);

3) свідоцтво про народження (у разі оформлення вперше паспорта для виїзду за кордон особі, що не досягла шістнадцятирічного віку);

4) відповідні документи, що підтверджують здійснення встановлених законодавством платежів, або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів;

5) у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку подаються дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра та одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

Детальніше про необхідні документи можна ознайомитись на сайті Державної міграційної служби

Щодо вартості документів - біометричний паспорт є дорожчим за рахунок вартості його бланка. В звичайному режимі (20 робочих днів ) вартість біометричного паспорта складає 561,47 грн., в терміновому порядку (7 робочих днів) – 818,62 грн.

Бажаючі оформити звичайний закордонний паспорт (без БЕНу) сплачуватимуть 495,47 грн. за виготовлення документу в звичайному режимі та 752,62 грн. - в терміновому.

За допомогою онлайн-сервісу на сайті міграційної служби можна роздрукувати платіжні реквізити для оформлення паспорта для виїзду за кордон у всіх підрозділах, які надають таку послугу.

Сервіс доступний за посиланням:, оплата рахунку здійснюється у банківській установі.

Перевірити стан оформлення закордонного паспорту можна також самостійно за допомогою онлайн сервісу за посиланням.

Іоанна Євич
УДМС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон