Перед початком купального сезону рятувальники проводять профілактичні рейди

Цьогорічний травень видався досить нестабільним за погодними умовами. Сонячні погожі дні чередуються з проливними дощами та грозами.

Проте все-таки тепла погода бере вверх, і сотні мешканців області, користуючись нагодою, вирушають на відпочинок до багаточисельних водойм регіону.

Упродовж 25-го та 26-го травня фахівці міських та районних служби ДСНС провели рейди у місцях масового відпочинку людей на воді. Такі заходи відбулись у Голопристанському, Каховському, Генічеському, В. Олександрівському, Бериславському, Горностаївському, Новотроїцькому, Цюрупинському районах, у містах Херсон та Нова Каховка.

Так, рятувальники Корабельного району м. Херсон поспілкувались з відпочиваючими на найбільшому міському пляжі у Гідропарку, а рятувальники Суворовського – на спуску до води в районі міської набережної. У Генічеську на побережжі Азовського моря, у Цюрупинську - біля річки Конка, у Каховці – на березі Каховського водосховища перші відпочиваючі почули корисні нагадування та поради від рятувальників, головні з яких – це не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння, не запливати на глибину, не купатись в незнайомих місцях, не дозволяти дітям без нагляду дорослих заходити у воду.

У Голопристанському районі місцем пристальної уваги рятувальників став міський пляж, де у першу чергу вони оглянули рятувальний пост. На момент перевірки він був обладнаний усіма засобами порятунку людей на воді: жилетом і кругом, водолазною маскою, ластами, «кінцем Олександрова» та медичною аптечкою. Матроси-рятувальники, які потрохи освоюють своє сезонне місце роботи, щоденне чергування розпочнуть тут з 1 червня. Адже саме ця дата визначена офіційним початком купального сезону на всіх пляжах області.

А ще голопристанським рятувальникам довелось зупинити хлопчаків, які вже намірились стрибати у воду з причалу, вважаючи, що глибина для таких стрибків цілком достатня. Про те, що можливо тут ще не обстежене дно, і таке пірнання може призвести до каліцтва, а той загибелі – і не подумали.

У ході таких рейдів рятувальники і пости оглядали, і з громадянами спілкувались, і роздавали їм профілактичні листівки. Розпал купального сезону ще попереду, тож і у планах рятувальників ще багато профілактичних заходів.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон