Олександр Співаковський розповів про початок у Херсоні великого міжнародного проекту

У понеділок, 30 травня, у Херсоні відбудеться захід, присвячений початку імплементації проекту Міжнародного Торгового Центру ООНпід назвою «Сприяння виходу українських малих та середніх підприємств плодоовочевого сектора на світовий на внутрішні ринки та включення їх до ланцюжка доданої вартості».

Про це повідомив народний депутат України, керівник депутатської групи з міжпарламентських зв'язків Верховної Ради України з Королівством Швеції Олександр Співаковський.

Для участі у врочистих заходах, присвячених старту цього важливого міжнародного проекту, до Херсону завітають Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, керівники регіональних програм Міжнародного Торгового Центру ООН, запрошені також посадовці та представники бізнес-громад південних областей України.

За словами О.Співаковського, в Херсоні планується відкриття спеціального офісу, який опікуватиметься впровадження високих технологій у різних галузях економіки.

«Це такий інфраструктурний проект, який підтримується шведською стороною», - підкреслив він.

Останнім часом, за словами народного депутата, українське-шведське регіональне співробітництво характеризується все більш широким спектром напрямів співпраці. Зокрема, зараз, коли Україна прагне до енергонезалежності, Швеція готова ділитися з нами технологіями енергозбереження.

«Тому захід, що відбудеться в понеділок, це лише початок великого міжнародного проекту. Наступним кроком, скоріш за все, стане презентація шведських інноваційних рішень у сфері енергоефективності», - розповів Олександр Співаковський.

Парламентар також висловив велику вдячність Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Швеції в Україні Андреасу фон Бекерату за особисте сприяння у впровадженні спільних українсько-шведських проектів у регіонах.

Олег ОЛЕКСАНДРОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон