Перекрили канал контрабанди пального з Криму

Черговий канал контрабанди палива з Криму перекрили на Херсонщині. Все почалося з того, що прикордонники на КПВВ помітили кілька мікроавтобусів, які регулярно курсували з материкової України до окупованого півостроваі поверталися за кілька годин так само порожніми, нічого не ввозячи й не вивозячи.

Вирішили за ними поспостерігати та підключити до операції податківців. Незабаром з'ясувалося, що п'ять мікроавтобусів завжди завершують свій шлях у гаражному боксі, розташованому в "прикордонному" селищі Чаплинка. До того ж усі транспортні засоби чомусь обладнані додатковими 200-літровими баками для пального, хоча для коротких рейсів потреби в них не було.

Технологія афери була такою. Виїжджаючи до Криму із майже сухими ємностями, водії заповнювали їх там на оптовій базі, купуючи ПММ втричі дешевше, ніж з протилежного боку тимчасового кордону.

Повертаючись у Чаплинку, вони зливали пальне у резервуар. А потім двоє тутешніх ділків, які й налагодили цей підпільний бізнес, їздили навколишніми селами і продавали бензин та дизпаливо невеликими партіями дешевше, ніж на сусідніх АЗС. Купували його охоче, адже в сезон весняних польових робіт пальне завжди в ціні, і попит на нього високий.

- Організатори нелегального бізнесу, які протягом двох місяців завозили та продавали пальне без жодних дозвільних документів, відповідатимуть за статтею 204 ККУ, - коментує "Голосу України" підсумки спільної операції прикордонників та податківців старший інспектор штабу оперативного управління ГУ ДФС Херсонщини Наталія ЄРМОЧЕНКО. - Якщо суд визнає їх винними, спільникам загрожує великий штраф чи навіть обмеження волі терміном до трьох років.

Під час санкціонованих обшуків у Чаплинці вилучили понад 7,4 тонни бензину та дизельного пального загальною вартістю майже 150 тисяч гривень, обладнання та резервуари ще на 190 тисяч. Але це не дає певності, що контрабанді пального з Криму цілковито покладено край. Раніше спільно с поліцією та прокуратурою податківці викрили ще сім підпільних АЗС у Цюрупинському, Каховському та Бериславському районах та Херсоні. Звідки й хто саме постачав товар, ще з'ясовують.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон