Мельпомена вже в Херсоні!

В обласному центрі відбулася урочиста прес-конференція, присвячена XVIII Міжнародному театральному фестивалю «Мельпомена Таврії».

Участь в конференції взяв директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, президент фестивалю Олександр Книга, міські та обласні посадовці, а також почесні гості з інших міст України та із-за кордону.

Кожного дня Херсон зустрічатиме гостей та учасників фестивалю, а театральні майданчики зачарують глядачів цікавими виставами, майстер-класами та творчими зустрічами.

«Фестиваль цього року найбільший за об'ємом за всі минулі роки його проведення. У нас було заявлено 30 театрів, єдиний Маріуполь, з певних причин, не зміг доїхати. 29 театрів за вісім днів покажуть херсонцям 32 вистави. Звертаюсь до всіх, приймайте участь у заходах фестивалю, тому що театр у нас скрізь», - зазначив Олександр Книга.

Народна артистка України, лауреат премії імені Тараса Шевченка, а також «мама фестивалю», як зазначив Олександр Андрійович, Лариса Кадирова звернулася до всіх присутніх з такими словами: «»Мельпомена Таврії» - це найбільший, найщиріший фестиваль. Багато посмішок, які ідуть від душі, від серця. В Херсоні багато працює професіоналів, які з теплотою ставляться до своєї професії, до свого театру», - сказала Лариса Кадирова.

Від імені Міністра культури привітав присутніх на урочистій прес-конференції директор Департаменту мистецтв та навчальних закладів Міністерства культури України Павло Білаш: «Вітаю усіх від імені всього Міністерства з початком чергового, надзвичайного форуму. Велика подяка Олександру Книзі, який тягне «поїзд» попри великі труднощі», - підкреслив Павло Білаш.

Тетяна БОЙКО, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон