Парламент має терміново прийняти закони стосовно Академії Наук України та профтехосвіти

Про це, під час засідання Погоджувальної ради, повідомив народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка», Перший заступник Голови Комітету з питань науки та освіти Олександр Співаковський.

«Прошу внести до порядку денного та розглянути законопроект №4477 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук».

Я звертаюся до Голови бюджетного комітету та Міністра фінансів підтримати дану ініціативу, щодо виділення 621 млн. грн. для Національної академії наук, оскільки, вони не зможуть без цього прийняти устави», – сказав Співаковський.

Він також наголосив на тому, що потрібно цього сесійного тижня розглянути законопроект № 4349 «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (щодо уточнення деяких положень) і подолати вето Президента на закони про профтехосвіту (Пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти», №3831-2 і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти», № 3830-3 – ред.).

«В порядку денному вони стоять 31 питанням і знову не будуть розглянуті. Профтехосвіта знаходиться в дуже складному становищі, тому, прошу перенести ці питання в першочергові», – додав Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон