Херсонська «Таїна» знову серед переможців

Відомий херсонським шанувальникам музичного мистецтва дует «Таїна», який поєднує чарівну домру Олесі Пазушенкота витончену класичну гітару Марії Морозової став переможцем ІХ-го міжнародного конкурсу «PERPETUUM MOBILE» у Дрогобичі.

Класична музика – вічний двигун розвитку мистецтва. «Таїна» стала лауреатом другої премії у номінації – ансамблі народних інструментів.

Останнім часом Дрогобич перетворився на потужний субрегіональний центр народного інструментального мистецтва. І перемога в одному з престижних міжнародних конкурсів міста є беззаперечним досягненням херсонських музик. В рамках конкурсної програми вони виконали твори Г.Ф.Телемана (соната, 4 частини), М.Д.Пуеля Соната «Буенос Айрес» (3 частини), О.Стичука «Весна в Парижі», В.Зубицького «Коломийка», А.Кофанова «Андалузький чардаш».

«PERPETUUM MOBILE» є міжнародним конкурсом не тільки за складом учасників, але й журі, до якого увійшли представники Білорусі, Боснії та Герцеговини, Казахстану та Литви.

Цей конкурс є унікальним також і через розмаїття номінацій. «В ньому беруть участь представники всіх трьох сфер музичного навчання: академічного, педагогічного та культурно-освітнього», через що, за оцінкою голови журі академіка М.Давидова, відбувається «поширення високого професійного рівня на всі види академічного музичного мистецтва».

Херсонці вітають «Таїну» та чекають від неї концертів – подорожей у чарівний світ музичних тайн.

Георгій БЯНОВ
Координатор проектів «Полікультурної Херсонщини»
УМШ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон