Історія, якої краще б не було…

26 квітня ми з родиною приїхали на Каховське кладовище до батькової могили, де назавтра повинні були встановити пам'ятник і ... отримали шок!

Впритул до місця поховання нашої рідної людини ми побачили свіжу могилу Ткаченко Н.В.

Землі на могилі батька стало значно менше, ніж було, зліва від хреста її взагалі кудись прибрали, квіти відкинули у другий бік! Це був суцільний жах!

Вже тиждень ми переживаємо цей стрес — це і сльози, і безсонні ночі, і погіршення здоров'я, і обурення, і образа на всіх тих, хто дозволив поховання з порушеннями всіх існуючих норм. Згідно з законодавством, ділянка для поховання має бути не менше 1 м шириною, і не менше 50 см — відстань між ділянками.

Наразі я маю офіційний документ — акт, яким підтверджено порушення норм розташування ділянок для поховання, а саме — порушення норм відстані між могилами (на фото). Але від цього не легше.

Як мені відомо, згідно з наказом в.о. директора КП «КТП» Зайцева О.С., з 1 квітня 2016 року саме наглядач кладовища розподіляє ділянки для поховання. Викликаємо наглядача. Але він повідомляє, що не надавав місця для поховання Ткаченко Н.В., дата смерті якої вказана на табличці — 09.04.2016 року.

Більше того, наглядач, як я зрозуміла, не маючи поваги до нашого горя, до пам'яті мого батька, могила якого є для мене святим місцем, ще й цинічно заявив, що я влаштовую шоу на кладовищі.

Лише вслухайтеся у ці слова! Люди, що відбувається у нашому місті?! Вже навіть у покійників на цвинтарі забирають належні їм місця? За якими законами — Божими чи державними діють ці люди?!

Коли я минулого тижня прийшла на сесію міськради з метою повідомити депутатам про беззаконня, що твориться на кладовищі, то міський голова не давав мені й слова промовити. А коли я, ігноруючи його зауваження, показувала депутатам фото та просила розібратися й допомогти, він майже весь час мене перебивав, не даючи донести інформацію до депкорпуса.

Я просила депутатів не допустити більше таких випадків, не віддавати право розпоряджатися на кладовищі ні тим, хто допустив такий жах, ні приватним підприємствам. Депутати вислухали мене, але допомоги ніхто не обіцяв.

Хто дав право посягати на могилу покійної людини?! По якому праву так вчинили з нами, рідними покійного?! Для моєї родини могила мого батька — святе місце, це і біль, і пам'ять. Чи є у душах цих посадових осіб хоча б щось святе?! Може, замість душі у них гаманець?!

Ми — люди і поважаємо горе рідних Ткаченко Н.В. Не будемо вимагати від близьких покійної її перепоховання. Але я скористалася порадою Зайцева О.С., який сказав про необхідність розслідування, і звернулася до поліції із проханням знайти родичів померлої Ткаченко Н.В. та покарати посадових осіб, винних у цьому жахливому інциденті.

Хоча маю гіркий досвід того, що кримінальні провадження в Каховській поліції безрезультатно тривають роками, я все ж таки написала заяву. Подивимося, скільки років потрібно, аби з'ясувати істину і покарати винних.

Наша родина вже не може змінити того, що сталося. Але я пишу цього листа заради того, щоб більше ніхто з каховчан не відчув той біль, який відчули і відчуваємо ми.

Наталя Капустіна, каховчанка
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон