Наступне Євробачення чекають у Херсоні

Після перемоги нашої Джамали на пісенному конкурсі у Швеції наступного року він має проходити в Україні.

Але не обов'язково в Києві чи Львові, адже Джамала представляє кримсько-татарську громаду, і найбільшою за чисельністю вона є саме на Херсонщині. Тому керівництво міста й області вже готове запросити сюди популярних виконавців.

"Для прикордонного Херсона проведення Євробачення було б величезним стимулом для розвитку, залучення інвестицій, та й політично це актуально. Ми вже довели, що Херсон -- це Україна. А це стало б шансом довести, що Херсон - це Європа", - наводить думку міського голови Херсона Володимира МИКОЛАЄНКО прес-служба міськради. Із ним солідаризується і голова ХОДА Андрій ГОРДЄЄВ.

Більшість із десяти тисяч кримських татар, котрі мешкають у Таврії, також вважають приїзд Євробачення дуже бажаним. З технічної точки зору забезпечити прийом учасників та організаторів міжнародного конкурсу можливо - у Херсоні є міжнародний аеропорт і достатньо готелів.

Однак немає великих концертних залів із сучасною апаратурою, що відповідала б сучасним світовим стандартам. Тому мрія прийняти учасників та організаторів Євробачення, швидше за все, так і не здійсниться, кажуть співвітчизники Джамали.

"Погоджуся, що ідея запросити Джамалу в Херсон заслуговує поваги та навіть захвату. Але я за натурою скептик і маю реальний погляд на стан речей. У місті відсутня необхідна інфраструктура для прийому конкурсу такого рівня. З політичної точки зору побачити Євробачення в Херсоні було б класно, та з погляду економіки ми не потягнемо, - однозначно висловився у бесіді з кореспондентом "Голосу України" очільник херсонського Меджлісу Ібрагім СУЛЕЙМАНОВ.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон