У територіальних сервісних центрах області – «врожай» сумнівних автівок

Поточного року в територіальних сервісних центрах області під час проведення реєстраційних операцій виявлено 14 автомобілів із зміненими номерами кузовів, 3 – із зміненими номерами двигунів, 6 – із підробленими свідоцтвами про реєстрацію.

Випадки виявлення фактів підроблення ідентифікаційних номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів чи супровідних документів не припиняються.

Останніми днями в ході проведення експертних досліджень встановлено чотири таких факти в територіальному сервісному центрі 6541 міста Херсона, ще по одному – в територіальних сервісних центрах 6544 міста Гола Пристань та 6545 міста Нова Каховка.

Під час перереєстрації автомобіля «Lexus RX300» з державними номерними знаками Херсонської області з'ясовано, що номер кузова знищений шляхом видалення панелі з первинним номером та вварювання на його місце частини панелі з іншим номером, а заводська табличка з номером взагалі відсутня.

При огляді автомобіля «FORD Sierra» з державними номерними знаками АР Крим встановлено, що номер кузова змінений шляхом вварювання номерної панелі з іншим номером, заводська табличка з номером перезакріплювалась, а номерна панель приєднана способом, що не відповідає заводському.

Досліджуючи автомобіль «HONDA Legend» з державними номерними знаками Одеської області фахівці виявили, що ідентифікаційний номер кузова знищено внаслідок видалення фрагмента номерного майданчика, до того ж бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу на пластиковій основі не відповідає бланкам відповідних свідоцтв, які знаходяться в офіційному обсязі.

В автомобілі «Mercedes-Benz E-220» з державними номерними знаками Дніпропетровської області один із символів ідентифікаційного номера кузова частково знищений за допомогою слюсарного інструмента з обертаючою абразивною робочою поверхнею. Також бланк наданого на дослідження свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу на пластиковій основі не відповідає бланкам відповідних свідоцтв, які знаходяться в офіційному обсязі.

Під час огляду автомобіля «FORD Transit» з транзитними номерними знаками Рівненської області виявлено, що ідентифікаційний номер кузова транспортного засобу підлягав змінам шляхом видалення деталі фрагмента з первинним ідентифікаційним номером та вварювання на його місце аналогічного фрагмента з іншим номером.
У ході дослідження автомобіля «Opel Vectra» з державними номерними знаками АР Крим з'ясовано, що номер кузова підлягав змінам шляхом видалення фрагмента номерної панелі та вварювання на його місце металевої пластини із нанесеними саморобним способом знаками.

Подальші обставини подій з'ясовує поліція. Автомобілі знаходяться на майданчиках для їх тимчасового утримання.

Тож усім автолюбителям, аби застерегти себе від купівлі «проблемного» авто, радимо звертатися до будь-якого територіального сервісного центру МВС, щоб за допомогою фахівців перевірити транспортний засіб, який збираєтесь придбати, та впевнитись, що з ним «усе гаразд».

Регіональний сервісний центр МВС
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон