Поліція звернулася до жителів Херсонщини

В Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області закликають громадян до взаємоповаги та толерантного ставлення один до одного у період проведення масових заходів.

З 8 по 9 травня у населених пунктах Херсонщини відбудеться більше 500 масових заходів (спортивних, релігійних, культурно-видовищних), у яких планують взяти участь більше 470 тисяч громадян.

У цей період поліція перейшла на посилений варіант несення служби.

Публічний порядок та безпеку громадян по області будуть забезпечувати 1860 працівників поліції, 144 працівники служби з надзвичайних ситуацій (задіяно 38 одиниць техніки), 50 військовослужбовців Нацгвардії, 80 прикордонників та 370 представників громадських формувань.

Щоденно для підтримання публічного порядку та безпеки громадян залучається 288 поліцейських, у цьому їм допомагають 29 військовослужбовців Нацгвардії та близько 50 працівників недержавних охоронних структур.

Лише по місту Херсону щодня курсують 25 автопатрулів та 31 піший патруль. Також на території області діють 6 блокпостів поліції, на яких щоденно несуть службу 54 поліцейських.

Головне управління Національної поліції в Херсонській області закликає громадян проявляти толерантність та терпимість до всіх учасників святкових масових заходів, представників різних політичних сил та громадських організацій.

Щоб період свят минувся без правопорушень, не піддавайтеся на провокації, не дозволяйте втягувати себе у ситуації, пов'язані з порушенням публічного порядку, поважайте один одного та дійте згідно з чинним законодавством.

Нагадуємо, що статтею 436-1 Кримінального кодексу України за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів передбачена відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до 5 років або позбавлення волі до 10 років.

Разом з тим повідомляємо, що згідно зі ст.4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» заборона не поширюється на випадки використання символіки
на державних нагородах, ювілейних медалях та інших відзнаках, якими нагороджувались особи до 1991 року та протягом 1991-2015 років у зв'язку з річницями подій періоду Другої світової війни, а також на документах, що посвідчують нагородження ними.

Разом з тим повідомляємо, що згідно зі ст.4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Також звертаємось до всіх мешканців Херсонщини та гостей області! Просимо звертати особливу увагу на осіб, які викликають підозру, а також на предмети (сумки, коробки, пакети) та автомобілі, залишені без нагляду у громадських місцях.

Ні в якому разі не торкайтеся їх, не відкривайте і зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Негайно звертайтеся до Головного управління Нацполіції в Херсонській області за телефонами: (0552) 45-90-01, 45-90-02, «102» або до працівників патрульної поліції.

Пам'ятайте, що усі громадяни повинні дотримуватись Закону, незважаючи на політичні, релігійні та інші переконання!

Відділ комунікації ГУНП в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон