"Майбутнє Херсонщини" - "Радість"

Голова правління Благодійного Фонду "Майбутнє Херсонщини" Юлія Ситник відвідала Каховський дитячий інтернат "Радість" та зустрілась з його директором Юлією Єгорівною Блищік.

Бесіда була спрямована на виявлення соціальних потреб вихованців дитячого будинку. Директор показала умови проживання дітей, розказала, як вони проводять вільний час та чим захоплюються. Говорили про методику патріотичного виховання, особливо важливою в наш час.

Юлія Єгорівна показала прапор України, який прислали дітям з зони АТО наші бійці зі своїми підписами та побажаннями, і майже зі сльозами на очах розповіла, що поки прапор доставляли до Каховки трьох бійців вже не стало.

Познайомились з педколективом, який заміняє дітям батьків. Вихователі щиро переймаються долею, настроєм, здоров'ям та потребами дітей, як своїх рідних. Будинок досить гарно обладнаний, ззовні має футбольне поле зі штучною травою, всередині є укомплектована спортзала та міні концертний зал.

Та при цьому, самі умови проживання дітей досить тривіальні , в кімнатах малечі майже немає іграшок, похмуро стоять парти та полки. Не відчувається дитячої радісної атмосфери, похмуро... Тому Юлія Ситник запропонувала включити вихованців "Радості" в проект "Казки Херсонщини", та передала директору рукописи всіх казок для вивчення дітьми.

А задля того, щоб діти не просто читали про гарні місця Херсонщини, організували екскурсію дітям до Біосферного заповіднику Асканія-Нова від Фонду "Майбутнє Херсонщини" до Великодніх свят! Якщо вже розвивати світогляд дітей, то різнопланово! Юлія Єгорівна з радістю долучилася до нашого проекту та прийняла наші пропозиції!

Юлія Ситник супроводжувала дітей на екскурсії, маючи змогу ближче познайомитись з їх потребами та інтересами. Вихованці інтернату вперше відвідали Асканію, позитивні враження зашкалювали, особливо у менших дітей, років 7-9.

Діти раділи від тісного контакту з червонокнижними тваринами та вражались побаченим рідкісним рослинам у парку.

Кожен отримав розмальовку з казками. Всім було цікаво та весело! Погода лагідно посприяла поїздці! Додому повертались втомлені та щасливі, смакуючи солодощами!

Окрема подяка людині, що є невід'ємною частиною команди Фонду та меценатом поїздки - Лазарчуку Руслану Олександровичу! Наші життєві погляди щодо розвитку Херсонщини у різних соціально важливих сферах настільки збігаються, що найближчим часом Руслан Олександрович по праву увійде в склад засновників Фонду.

"Створюємо майбутнє Херсонщини разом"!
Юлія СИТНИК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон