Початок курортного сезону супроводжується безпрецедентними заходами безпеки

Перших відпочивальників, які приїхали до курортного Генічеського району, зустріли додатковими блокпостами на автотрасах у напряму окупованого Криму та Запорізької області.

Тут перевіряють усі машини з номерами інших регіонів, залучаючи за необхідності службових собак прикордонників, натренованих шукати вибухівку та наркотики. Але й це ще не все.

Начальник поліції Генічеського району, майор Андрій Лещенко через місцеві ЗМІ розповсюдив попередження про посилене патрулювання вулиць та прохання не залишати особистий транспорт і речі в місцях масового перебування людей. Поліція також повідомила про те, що машини, залишені надовго, перевірятимуться за відсутності власників, а потім евакуюватимуть на спецмайданчики.

Такі безпрецедентні заходи безпеки пояснюються вибухом авто із одеськими номерами у приміському селищі Новоолексіївка, де один перехожий загинув, а п'ятеро отримали поранення.

За кілька днів потому ще одне авто із пластидом у бензобаку, але тепер уже з Харківщини, виявили поруч із гімназією у самому Генічеську. Якби воно вибухнуло, навчальний заклад просто знесло б, і загинули сотні учнів та педагогів. Тож мешканці Приазов'я розуміють небезпеку та профілактичні дії поліції підтримують.

Зокрема, тут помітно збільшилася кількість повідомлень про безгоспні сумки та машини. У Новоолексіївці, приміром, власниця кіоску повідомила про ВАЗ-2107, що цілу добу стояв поруч. Поліція перевірила легковик, не чекаючи появи господаря. На щастя тривога виявилася марною: автолюбитель просто поїхав поїздом до Мелітополя. Та інцидент показує, що правоохоронці тверді у своїх намірах обстежувати всі підозрілі машини навіть без присутності господарів, і відпочивальникам треба це враховувати, аби не втрапити у халепу.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон