На Херсонщині психологи провели арт-терапію душі

Сьогодні в Херсонській обласній організації Червоного Хреста України за участі психологів, у тому числі від Головного управління ДСНС України у Херсонській області, організовано проведення арт-терапії душічерез написання писанки для дітей тимчасово переміщених осіб.

В арсеналі учасників терапії були яйця, фарби і віск. І найцікавіше те, що в такому виді арт-терапії тривала робота з вогнем.

Як правило, рятувальники і батьки забороняють дітям ним бавитися для їхньої ж безпеки. Та у даному випадку під час виготовлення писанки потрібне полум'я свічки, над яким гріється лієчка писачка.

А на завершальному етапі виготовлення писанки яйце треба піднести до вогню збоку, ввесь час рухаючи, щоб розтопити віск. Виготовлення писанки напередодні світлого свята Великодня є символічним. Адже вогник свічки розтоплює не лише віск, а й здатний очистити душу від пригніченого настрою і важких думок, від того, що мучить, що важко забути; подолати свої страхи як внутрішні, так і зовнішні.

Та найголовніше – писанкарство розвиває дитячу творчість. Учасники терапії малювали квіти, море, символи міста Херсона тощо. Тільки приємні і радісні моменти, що і мала на меті арт-терапія душі.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон