Чого чекати від нового керівника Херсонщини

У своєму першому виступі перед представниками громади Херсонщини новопризначений голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв чітко сформулював 5 важливих пріоритетів розвитку Херсонщини:

Пріоритет номер один: Розвиток промисловості, АПК та альтернативної енергетики.

Ми маємо унікальні можливості, які дозволяють отримувати два врожаї на рік.

Нам потрібно відновити зрошення, щоб збільшити врожайність і площі поливу. Роботу над цим ми вже розпочали разом із Світовим банком.

Відновлення зрошення оживить сільське господарство, зросте вартість землі, збільшаться бюджети, запрацює переробна галузь, у людей з'явиться робота.

Реалії сучасного світу також вимагають від нас нових підходів до розвитку промисловості.

Це в першу чергу створення індустріальних парків для підвищення конкурентоспроможності регіону, його інвестиційної привабливості та розвитку виробничих потужностей.

Це вимагає злагодженого підходу з боку державних органів та природних монополій: Херсонобленерго, Херсонгазу, Водоканалу на інших.

Розвиток альтернативної енергетики – це дійсно питання незалежності України. Ми запропонуємо бізнесу майданчики для будівництва сонячних та вітряних електростанцій, щоб забезпечити країну власною енергією і позбутися енергетичного ярма. Ми введемо програму газозаміщення на об'єктах соціальної сфери – скрізь, де це можливо».

Ще один пріоритет – безпека.

Ми сьогодні стоїмо перед новими викликами, відзначив голова облдержадміністрації. Він акцентував увагу на тому, що Херсонщину стрясли терористичні акти. На кордоні з анексованим Кримом стоять війська. Ворожа пропаганда працює на розпалювання національної ворожнечі.

Наше завдання – захистити людей. Безпека життя громадян має стати важливим пріоритетом нашої роботи. Ми докладемо зусиль, щоб забезпечити спокій на вулицях, а також подбати про безпеку від ворога та інформаційну безпеку держави.

Я розраховую на злагоджену роботу Служби безпеки України, Національної поліції та прокуратури. Ми маємо об'єднати суспільство, створити громадянську злагоду навколо ідеї розвитку і майбутнього Херсонщини.

Також пріоритетом для області є розвиток туризму.

У світі є країни в яких 80% ВВП формується виключно за рахунок туризму. Херсонщина, маючи два моря, Дельту Дніпра і вигідне розташування, повинна забезпечити розвиток туристичної інфраструктури і вийти на світовий ринок.

Ми приділимо максимум уваги будівництву доріг у напрямку морського узбережжя і залученню інвесторів у туристичну галузь. Ми розробимо і запропонуємо технологічну карту групового туризму. Потрібні нові правила, нові люди, нові напрямки для того, щоб залучити на Херсонщину більше туристів і набагато більше інвесторів, ніж зараз.

В цьому є не тільки комерційна, але й політична складова. Крим сьогодні дивиться на Україну через Херсонщину. Тому наша область має бути візитною карткою всієї нашої держави.

Ще один важливий для Херсонщини пріоритет - розвиток духовності.

Позавчора я був у Каховці і розмовляв на вулиці із працівниками ЖКХ. Знаєте, на що вони скаржилися? Ні, не на малі зарплати. Вони жалілися на те, що молодь росте в атмосфері бездуховності, яка присутня і на вулиці, і в телевізорі. Людей це непокоїть і вони задають ці питання нам – владі.

Тому для нас має стати пріоритетом розвиток культури та духовності. Будуть підтримуватися мистецькі заходи, будівництво церков, створюватись умови для розвитку системи освіти взагалі та особистості зокрема, популяризуватися історія нашого краю та українські традиції. Все це – сфера державних інтересів.

Також він відзначив такий пріоритет для області як - підтримка молоді та спорту

Ми закладаємо фундамент для здорового та успішного майбутнього наших дітей:

розбудуємо спортивну інфраструктуру в області: кожний населений пункт матиме сучасний стадіон для занять спортом; забезпечимо доступ кожної дитини до спортивних закладів.

За матеріалами Херсонської обласної ради

P.S. Що ж – пріоритети визначені, чіткі завдання поставлені. Побажаємо новому керівнику Херсонщини успіхів у їх втіленні в життя.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон