В Херсоні «З Україною в серці»

Вчора, 21 квітня в комунальному закладі «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради відбулася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «З Україною в серці».

Конференція для учасників пошукових груп, активістів Всеукраїнського руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків», була присвячену 25-й річниці Незалежності України. В роботі конференції взяли участь близько 40 учасників, представники з 10 районів області та міст Херсон, Каховка, Нова Каховка, Гола Пристань.

Кращі пошуковці, переможці обласного та Всеукраїнського етапів експедицій «Моя Батьківщина Україна» та «Мій рідний край» розповідали про свою пошукову роботу та її результати.

Вихованка гуртка «Пішохідний туризм» комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради Гавриленко Єва розповіла про свою роботу з дослідження життя та творчості надзвичайно цікавої особистості, талановитого краєзнавця Горностаєва Євгена Вікентійовича.

Гуртківці Центру Скакунова Інна та Трибух Арсеній захопливо розповідали про дослідження які були проведені під час експедиції «Чарівними стежинами острова Джарилгач». Цікавою та емоційною була розповідь Черник Вікторії, учениці Славненського НВК Горностаївської районної ради, яка познайомила всіх присутніх з історією української народної вишивки.

Дуже зворушливою була розповідь Черненка Данила та Кравчук Ганни вихованців історико-краєзнавчого гуртка «Пошук» Генічеської загальноосвітньої школи №1 про свою пошукову роботу, метою якої було ушанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій, любові до свого народу, а також формування почуття патріотизму в молодого покоління.

З теплими словами до всіх учасників конференції звернулися бійці АТО Марчук Андрій, голова громадської організації «Товариство воїнів-учасників, ветеранів АТО на сході України» та Залевський Віктор, активний учасник Майдану, автор збірки «Не умолкай майдан, не умолкай», прапорщик 2-го батальйону 95 бригади ВДВ Збройних сил України, учасник АТО, який презентував свою збірку віршів «Под флагом 95-ки».

В загалі від участі в конференції у учасників залишилось багато вражень і приємних спогадів, які вони змогли виразити у флеш-мобі, де на своїх «серцях» висказали свої побажання країні та кожному її громадянину.

За матеріалами сайту "Херсонська правда"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон