Буремна земля «Буревісника» залишиться Херсонському держуніверситету

Верховний Суд України поставив крапку у «війні» за землю оздоровчого табору Херсонського державного університету «Буревісник», що у селі Лазурному.

Півстоліття тому землю під будівництво оздоровчого табору для відпочинку студентів та викладачів було виділено Херсонському педагогічному інститутові ім. Н.К. Крупської.

Саме з тих пір виш користується цією землею, та останні кілька років навколо табору (а точніше землі у першій береговій лінії, яку він займає) точилися нездорові дії, які були спрямовані на захоплення його частини, яка наближена впритул до морського берегу.

Нагадаю, що активну боротьбу за землю оздоровчого табору вишу почав вести його колишній ректор, професор Олег Васильович Мішуков, який ще під час виборчої кампанії щодо його обрання на посаду ректора заявив: «Буревісник» був і залишиться власністю університету, і поки я ректор жодного сантиметру будь-якій людині, нехай із цими питаннями навіть не думають заходити у мою приймальню не те, що у мій кабінет».

Тоді ходили чутки, що одна з умов призначення Мішукова на цю посаду – його згода «віддати» частину земель «Буревісника» у Лазурному та частину «непотрібних» навчальних площ у будівлях по вул. Перекопській зацікавленим «третім особам».

Нагадаю, саме з ініціативи Олена Мішукова юридична служба ХДУ ще 5 років тому стала ініціатором одразу кількох кримінальних та господарчих справ проти тих, хто намагався всіма доступними способами відібрати землю держуніверситету.

Вже кілька років як Олег Мішуков передчасно пішов з життя, але розпочата ним справа нарешті закінчилася перемогою!

Цими днями стало відомо, що ВСУ прийняв остаточне рішення – земля залишилася за університетом. Вітаємо із перемогою й університет і його колишнього ректора Олега Мішукова.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон