Херсонці старшого віку опанували комп'ютер

Всього - 13 груп, 87 випускників – такий результат діяльності волонтерів ГО «Об'єднання «Самопоміч» з навчання людей старшого віку комп'ютерної грамотності на базі бібліотеки № 9 ХЦБС.

"Проект «Комп'ютерні курси для людей старшого віку» Самопоміч розпочала минулого року, - розповідає куратор проекту Євгенія Алексишина, - Через соціальні мережі ми звернулися до небайдужих херсонців з проханням допомогти нам зібрати необхідне обладнання.

Мотивуючи містян тим, що їх старі та непотрібні комп'ютери стануть у пригоді людям старшого віку, пенсіонерам для навчання елементарним комп'ютерним навичкам, адже їм також дуже хочеться спілкуватися з рідними в скайпі, відправляти листи електронною поштою, шукати щось цікаве в Інтернеті, а навчити їх цьому у дітей та онуків не завжди вистачає часу.

Дякуючи херсонцям, нам вдалося зібрати 5 комп'ютерів та облаштувати навчальні місця у Херсонській бібліотеці № 9. Цей бібліотечний заклад відвідує багато людей старшого віку, вони спілкуються між собою, проводять різноманітні просвітницькі зустрічі. Саме вони і стали першими слухачами курсів.

Згодом про наш проект стало відомо більшій кількості херсонців, завдяки нашим випускникам, соціальним мережам. Люди приходили в офіс, телефонували, записувалися на безкоштовні курси та дякували за можливість опанувати комп'ютер. Ми не очікували навіть, що буде така кількість бажаючих.

Спочатку навчання проводила лише я, однак людей записувалося все більше і більше, тому до викладання приєдналися волонтери «Самопомочі» Вікторія Ніколаєнко та Микола Гераскін.

Хочу зазначити, що більшість моїх учнів навчалися дуже наполегливо, старанно виконували домашні завдання, відчувалося, що ця наука їм дається нелегко, але треба бачити з яким задоволенням вони досягають своєї мети, яка у людей старшого віку жага до знань.

Я пишаюся нашими випускниками і бажаю успішно використовувати отримані знання, - відзначила куратор проекту: «Якщо серед херсонців є бажаючі приєднатися до реалізації дійсно соціально-важливого проекту – допомогти комп'ютерною технікою чи взяти на себе відповідальну роль волонтера - викладача комп'ютерної грамотності людям похилого віку – будемо дуже раді бачити в нашій команді. Ми маємо на меті реалізовувати наш проект також у інших бібліотеках міста, тому будь-яка допомога активних, небайдужих людей буде дуже доречна. Кожен може зробити добру справу, приєднуйтеся!»

Цього тижня вже 13 група "Комп'ютерних курсів"закінчила навчання. Студенти поважного віку отримали нові знання, опанували нові навички, витримавши 30 академічних годин теорії та практики з активістами-волонтерами ГО "Самопоміч". Всі випускники отримали сертифікати про закінчення курсів.

У травні стартують нові заняття «Комп'ютерних курсів для людей старшого віку» у бібліотеці №9.

Записатися на курси можна за телефоном 46-01-15, або з 9 до 17 години у м. Херсон, пров. Спартаківський, 18/ Суворова, 13 в офісі ГО «Об'єднання «Самопоміч»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон