"Бунт" пільговиків спалахнув у Херсоні

Спроба херсонської влади догодити одним пільговикам закінчилася «бунтом» інших.

«Голос України» вже писав, що міськрада Херсона взяла в оренду п'ять пасажирських пароплавів та виділила з муніципальної скарбнички близько трьох мільйонів гривень на оплату витрат з перевезення інвалідів і пенсіонерів на дачі.

Та варто було комунальному флоту відправитися у перший рейс, як міськраду взяли в облогу власники «фазенд» у сусідньому Цюрупинському районі.

Туди теплоходом не дістатися – тільки автобусом. А вартість проїзду на ньому майже співставна із вартістю поїздки на теплоході – 34 гривні «в обидва кінці».

Пенсіонери підрахували: якщо відвідувати дачі принаймні по суботах і неділях, одні тільки транспортні витрати сягнуть півтисячі гривень на місяць. А це майже половина мінімальної пенсії!

Тож тепер кілька тисяч тих власників дач у Цюрупинському районі, котрі дістаються на них автобусами, і також мають право на пільги, вимагають від міської влади компенсувати оплату проїзду, недвозначно погрожуючи черговим «майданом».

А коштів на це в бюджеті вже катма – на поточний рік фінансування вже розподілили. Та навіть якщо резерви якимось дивом і знайдуться, всіх це однаково не задовольнить.

Варто буде оплатити проїзд пільговикам на лівобережжя Дніпра, як того самого забажають господарі численних присадибних ділянок у степовому Білозерському районі. І так – до нескінченності: адже популістські рішення рано чи пізно заводять у глухий кут.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон