Фентезі-мюзикл в Херсоні

Вже зовсім скоро, 21 квітня, херсонці зможуть переглянути особливу виставу «Планета Факірів»...

Дана вистава стала продуктом Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша та кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету, які співпрацюють вже не перший рік.

«Планета Факірів» за жанром є музичною містичною феєрією, або ж фентезі-мюзиклом. А особлива вона тому, що вперше в нашому театрі декорації вистави будуть відео-проекційними. Одразу будуть працювати декілька проекторів та проекційних площин, тому шоу буде складне та високотехнологічне, навіть з залученням фахівців із київського шоу-бізнесу.

Творці вистави зазначають – даний творчий продукт, створений молодою командою авторів та постановників для молодого глядача Херсонщини та України. Це фантастична історія про дружбу та кохання, про підступність та імперські амбіції, але з обов'язковою перемогою вірних та щирих почуттів над віроломством та зрадою.

«Йде вже третій рік нашої співпраці. Ми вирішили зробити не просто шоу на один раз, а таку собі специфічну виставу, яка залишиться в репертуарі театру. Планується, що вистава буде не тільки для дітей, а й молоді, має бути цікаво і дорослим. Вистава – незвична, з використанням сучасних технологій. Цікаво, що весь контент вистави розробляли студенти кафедри університету», - розповідає директор театру Олександр Книга.

Дійсно, художниками-постановниками проекту виступили студенти та викладачі кафедри дизайну ХНТУ: ними розроблені костюми, елементи декорацій, відео-контент та афіші вистави.

Автор та керівник проекту – Сергій Новачук, режисер-постановник - заслужений діяч мистецтв України Олег Натяжний.

«Сергій Новачук прийшов до нас з цим проектом в жовтні місяці. З того часу ми почали з ним спілкуватися, як все буде відбуватися. Ми збирались зі студентами, ділились на команди, які пропонували свою ідею розвитку, якісь елементи, деталі. Потім ми вибрали команду переможців і на базі цього був написаний сценарій», - каже завідуюча кафедрою дизайну ХНТУ, доктор технічних наук, професор Олена Чепелюк.

У виставі задіяні солісти театру – заслужена артистка України Ружена Рубльова, Таїсія Новачук, Максим Савчук, Ігор Кисельов, актори – Павло Костенко, Костянтин Рогань, Денис Шафалович, Андрій Клочко та ін.

«В даному проекті об'єдналися дві творчості. Театр, в якому ми ніколи не сумніваємось та ХНТУ. За скромною вивіскою технічного університету, у нас відбуваються ось такі творчі речі», - підкреслює ректор ХНТУ, професор, доктор технічних наук Юрій Бардачов.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон