Нелегальні комерсанти заблокували рух у центрі Херсона

Центральну частину Херсона перекрили нелегальні комерсанти. Близько півсотні люду заблокували рух проспектом Ушакова поруч із міськрадою на знак протесту проти спроб влади та правоохоронців покласти край діяльності великого стихійного базару на житломасиві Таврійському.

Учасники акції обіцяють повторювати її, аж доки чиновники не дадуть їм спокійно працювати. Але в міськраді називають їхню поведінку звичайним шантажем, і кажуть, що поступатися йому не збираються.

Адже торгівля харчами (у тому числі свіжою рибою, м'ясом та молоком) з землі суперечить санітарним нормам та загрожує здоров'ю покупців.

А по-друге, жодної потреби в такій комерції нема: на тому ж Таврійському є два легальні ринки. І вільних місць за прилавками там досить, аби їх могли зайняти «нелегали» зі своїм товаром. Та вони від цього відбрикуються: за послуги ринку треба платити, а на стихійному базарі весь виторг залишається у власних кишенях.

От блокувальники проїжджої частини і домагаються поступок, створюючи незручності автолюбителям та пасажирам громадського транспорту.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ, фото автора

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон