Херсонські чиновники гальмують відродження масового футболу, підтримане УЄФА

Гірке відчуття залишилося у прихильників футболу Херсона після спроби порозумітися з муніципальною владою.

В часи Союзу обласний центр мав чотири футбольні стадіони, де приймав матчі обласних і національних змагань. А потім і міжнародних турнірів.

Та всі ті споруди або зруйновані, або приватизовані і використовуються не за призначенням -- як-от стадіон "Старт", перетворений на ринок.

Аж ось зажеврів шанс на відродження популярної гри: УЄФА спільно з Федерацією футболу України погодилася профінансувати будівництво в Херсоні нового стадіону з усією необхідною інфраструктурою і надалі утримувати його.

Умову виставили тільки одну: надати під об'єкт ділянку на умовах пільгової довгострокової оренди.

Обласна федерація футболу схопилася за цей шанс, як вправний воротар за м'яча, скерованого у його ворота під час виконання пенальті. Її працівники самотужки відшукали півтора гектара вільної землі -- пустир біля Льодового палацу. Провели перемовини з постійними комісіями депутатів міськради, зустрічалися особисто з міським головою Володимиром Миколаєнком. Зрештою, питання винесли на сесію міськради, і більшість депутатів його підтримала. Але ухвалене рішення виявилося не допомогою, а швидше "підніжкою".

-- Отримуємо рішення сесії і читаємо в ньому: землю під стадіон виділяють не на 25, а лише... на два роки. В цьому немає жодного сенсу -- стільки часу вистачить хіба що на завершення будівництва, -- прикро здивований голова обласної федерації футболу, член виконкому ФФУ В'ячеслав Богун. -- Ми ще раз звернулися до міського голови по роз'яснення. Володимир Миколаєнко назвав термін передачі ділянки у рішенні "технічною помилкою" і пообіцяв, що її виправлять. Та минуло вже понад місяць, а цього так і не сталося. Виникає враження, ніби новий спортивний комплекс за грантові кошти Херсону геть не потрібен. Але це не так -- прихильників футболу у місті десятки тисяч! Наше місто ще й хочуть зробити базою для футбольної команди "Таврія" з окупованого Сімферополя.

За попередніми даними, грант УЄФА для будівництва стадіону в Херсоні становитиме два мільйони євро. Це значно більше, ніж міський бюджет виділяє на фінансування масового спорту, виїзди команд на змагання протягом кількох років поспіль. До того ж, новий стадіон, що відповідатиме всім світовим стандартам, для тренування та матчів дитячих команд надаватимуть безплатно.

Здавалося б, в інтересах громади якомога швидше ввімкнути зелене світло для реалізації такого проекту. Натомість йому показують якщо не червону, то жовту картку. Мабуть, чиновники та депутати чекають, коли футбольні фанати гуртом прийдуть до міськради і накидають їм таких "голів", що надовго запам'ятають.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон