В Херсоні пройшов літературний тиждень «В краю вічного проміння….»

Вчора, 25 лютого - у День народження великої української письменниці, в Херсонсікій Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки пройшов день її шани та пам'яті, який став заключним у літературному тижні «В краю вічного проміння....».

Світова культурна спільнота відзначила 145 років від дня народження культової української письменниці, перекладача і культурного діяча Лариси Косач, відомої у світі як Леся Українка.

Багато її творів визнані шедеврами світової літератури, а в українську вони принесли нові мотиви і мандрівні сюжети з інших культур. ЇЇ називають дочкою Прометея за її художнє слово, сповнене волелюбності й оптимізму, за силу духу і романтичність її непересічної особистості.

Протягом тижня бібліотеки – філії ЦБС на своїх сторінках у соціальних мережах брали участь у конкурсах: веб – мандри «Країнами на крилах поезії Лесі » та професійні веб - рекомендації «Сторінками творчості Лесі», де працівники бібліотек ділились цікавою інформацією з життя та творчості письменниці.

У стінах бібліотеки ім. Лесі Українки в день народження поетеси відбулась низка заходів присвячених ювілею. Для молоді до 105 – ї річниці написання «Лісової пісні» був проведений захід, де глядачі мали змогу пізнати глибину цього твору та переглянути театралізований епізод у виконанні учнів КВНЗ Херсонського училища культури Херсонської обласної ради.

Для старших користувачів було представлені літературні мандри «Те все було, та тільки за вікном», де глядачі були ознайомлені з цікавими моментами життя української поетеси.

Працівники бібліотеки презентували веб - рекомендаційний список «І квітень мрії поетеси», доступ до якого може отримати кожен бажаючий користувач.

Творчість Лесі Українки настільки багатогранна і плідна, що навіть не віриться, що прожила вона лише 42 роки.

Світова література не може назвати іншого письменника з таким талантом, щирим і самобутнім голосом, полум'яним серцем і мудрим розумом. Всюди відчуваємо її спрямованість у майбутнє, її палку мрію про справедливе й щасливе життя людства.

Марія ДЗЮБА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон