Херсонські комерсанти вилучають з риби ікру перед її продажею

Херсонські комерсанти вилучають з риби ікру перед її продажею
Торговці рибою на Херсонщині досконало опанували науку «доїти» власний товар.

На ринках обласного центру, приміром, не знайти жодної щуки з ікрою, хоча нині починається період її нересту. Ікру перед продажем метикуваті продавці акуратно вилучають, залишаючи саму рибу не ушкодженою, аби не відклякнути покупця. Причому це роблять не рибалки,а саме перекупники.

Вигода для них очевидна: літр свіжопросоленої ікри коштує вісімсот гривень, тоді як сама щука – 27-29 гривень за кілограм. Тим, хто обурюється відсутністю коштовної «начинки», пропонують купувати окунів по 23 гривні за кілограм – з них ікри поки що не вилучають.

Звичайну чорноморську мойву з ікрою на тутешніх ринках також днем із вогнем не знайдеш: її ікра вже коштує чотириста гривень за кілограм, тоді як сама риба тільки шістдесят гривень. Отже, любителям делікатесів нині хоч-не-хоч доводиться вибирати: риба чи ікра. І в підсумку – переплачувати.

Голос України

© 2020 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів