В Херсоні розпочали операцію "Відкритий люк"

До громадської приймальні народного депутата України Олександра Співаковського надійшло кілька звернень мешканців приватного сектору Херсона стосовно відкритих комунікаційних люків.

Громадяни неодноразово звертались до органів місцевого самоврядування та до ПАТ«Укртелекому» за допомогою, але жодного реакції з їхнього боку так і не дочекалися. Тому херсонці попросили втрутитися народного депутата України.

У минулий четвер, 19 лютого, помічник народного депутата Олексій Саковніч, депутат Дніпровської районної ради Надія Лі (фракція «Солідарність») та голова Херсонської міської організації партії «БПП-Солідарність» В'ячеслав Калініченко прибули до місця знаходження одного з таких люків.

Зовнішній огляд підтвердив слова мешканців вулиці та квартальних: відкритий дійсно люк становить чималу небезпеку для життя та здоров'я громадян. З необачності або у нічний час будь-хто може провалитись у нього, отримавши тілесні ушкодження. Крім того, батьки з дитячими колясками вимушені об'їжджати відкритий люк по проїзній частині, а це створює додаткову небезпеку.

«Така недбалість передбачає відповідальність у вигляді штрафу, згідно статті 140 Кодексу про адміністративні правопорушення. На місце знаходження небезпечного люку наші активісти викликали поліцію для складання відповідних документів. Патрульні оперативно прибули на виклик, отримали пояснення, сфотографували об"єкт. І запевнили наших активістів, що справу буде передано до відповідних органів для накладання штрафу та усунення порушення», - розповів Олексій Саковніч.

Окрім того, місцеві депутати проконсультували квартальних приватного сектору щодо подальших юридичних важелів впливу на цю ситуацію.

Наступного тижня представники громадської приймальні народного депутата України О.Співаковського планують виїхати за іншими адресами. Зокрема — на вулицю Ладичука, мешканці якої поскаржилися, що на ній майже всі люки вже тривалий час відкриті. Проте ані влада, ані «Укртелеком» на звернення городян не реагують.

Оскільки таких небезпечних об'єктів на вулицях міста ще багато, Олексій Саковніч запропонував херсонцям спільно із депутатами місцевих рад взятися за вирішення цієї проблеми.

Ольга СКРИПНИЧЕНКО

P.S. Звертатися стосовно відкритих люків можна до громадської приймальні народного депутата Олександра Співаковського за телефоном: (0552) 49-60-09.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон