Про "реорганізацію та оптимізацію" спортивних шкіл Херсонщини

Говорили перший заступник міністра Міністерства молоді та спорту Ігор Гоцул та начальник управління молоді та спорту Херсонської облдержадміністрації Юрій Семченко під час ефіру на ХОДТРК «Скіфія».

Ігор Гоцул в рамках робочого візиту на Херсонщину провів зустріч з керівництвом облдержадміністрації та громадськістю області. Питання, яке викликало таку увагу Міністерства, стосувалось того, що Херсонська область має нижчий показник фінансування спортивних закладів.

Під час ефіру Ігор Гоцул звернув увагу на те, що внаслідок децентралізації місцеві бюджети збільшились на 40%, проте бюджети, які витрачаються на спорт, збільшились тільки на 10%, і така ситуація по всій Україні. «Значення спорту в державі важко переоцінити, і не всі зрозуміли ступінь своєї відповідальності, оскільки децентралізація означає, що відповідальність за дитячий спорт несуть місцеві громади», – зазначив заступник міністра.

Юрій Семченко звернув увагу не та, що в нових економічних умовах доводиться економити і максимально раціонально використовувати існуючий ресурс. Крім того, слід враховувати той факт, що веслування є титульним та історичним для Херсонщини видом спорту. Тому необхідно відновити його результативність до тієї, яка була раніше – шляхом реорганізації та оптимізації.

«Побоювання тренерів, директорів спортивних шкіл, що вони і діти залишаться на вулиці – абсолютно безпідставні, – запевнив Юрій Семченко. – Мова йде про створення нової школи на базі існуючого тренерського, адміністративного, обслуговуючого персоналу, і на водноспортивній матеріальній базі».

Юрій Семченко також звернув увагу на те, що під час зустрічі з громадськістю йшла мова про те, що кожна з двох спортивних шкіл, які будуть реорганізовані, має близько трьох сотень учнів. Щодо цього, він констатував наступне: «На сьогоднішній день та кількість дітей, яка фактично заявлена в списках навчальних груп, не відповідає дійсності.

І це дало підстави в тому числі вважати, що ці спортивні школи працюють не з тією долею ефективності і результативністю». Він також запевнив, що кожен тренер, який має учнів, вміє якісно будувати навчально-тренувальний процес та бажає працювати надалі – залишиться у новій спортивній школі.

«Процес формування штату у новоутворену школу відбуватиметься максимально прозоро. Створена комісія на рівні управління, у яку увійдуть керівники тих спортивних шкіл, які діють зараз, працівники управління, представники громадськості, фахівці у цих видах спорту – веслування на байдарках, каное, академічне веслування», – пояснив Юрій Семченко.

За його словами, комісія окрім розгляду документів, перевірятиме заняття з виїздом на місця, щоб фактично вивчити питання і знати, чи має тренер той контингент, за який отримує заробітну плату.

Тетяна СКОРОХОД

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон