«Паспортний» ажіотаж на Херсонщині вщух

На Херсонщині помітно знижується «попит» на закордонні паспорти - як із біометричним чіпом, так і старого зразка.

Ця тенденція намітилася з середини минулого року: скажімо, у липні минулого року кількість заяв на їх отримання сягала 7244, а вже за три місяці вона впала до 4425. У січні ж 2016-го бажаючих отримати його виявилося ще менше - тільки 3369.

Експерти кажуть: просто вщух ажіотаж, викликаний спокусливими чутками про те, що власники біометричних паспортів користуватимуться перевагами при в'їзді до країн ЄС. Коли з'ясувалося, що навіть очікуваний безвізовий режим та наявність заповітного «чіпованого» документу не відміняє необхідності мати квиток на зворотній шлях, страховий поліс та мінімум коштів на кожен день проживання, черги суттєво скоротилися.

А от мешканців окупованого Криму за звичайними громадянськими паспортами до сусіднього регіону материкової України менше приїжджати не стало. За словами речника обласного управління Державної міграційної служби України Іоанни Євич, кожного місяця по них до тутешніх підрозділів ДМС звертається по 140-170 кримців.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон