У Херсоні скорочують спортивні школи

У Херсоні запустили процес ліквідації одразу двох спортивних шкіл олімпійського резерву, які спеціалізуються на водних видах спорту.

Втім, обласна влада обіцяє зберегти робочі місця тренерів та базу, створивши натомість новий профільний заклад.

Його директором уже погодився стати заслужений тренер України Олександр Колибельников. З-поміж його вихованців, зокрема, і олімпійський чемпіон Сергій Пострєхін, котрий нині очолює обласну філію Національного олімпійського комітету України.

Спортивній громадськості чиновники обіцяють реформи у підготовці майбутніх чемпіонів. Та для херсонців не секрет, що їх основна рушійна сила – це намагання будь-що зменшити бюджетні витрати на утримання чотирнадцяти спортивних шкіл краю.

Грошей на них катастрофічно не вистачає: торік через затримки виплати зарплат тренери та батьки юних спортсменів навіть пікетували облдержадміністрацію.

Проте ініціативу з утворення однієї «прогресивної» замість двох «застарілих» спортивних шкіл олімпійського резерву має ще затвердити чи заблокувати Міністерство молоді та спорту України.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон