ЗНО-2016: стартувала реєстрація

1 лютого розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яка триватиме до 4 березня.

Про особливості цьогорічної кампанії ЗНО ми поцікавилися у директора Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максима КИРПЕНКА.

— Максиме Юрійовичу, які сертифікати ЗНО має надати абітурієнт для вступу до вузу нинішнього року?

— Вступники мають подати сертифікати лише 2016 року. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більше, ніж з 4 навчальних предметів.

— В які терміни будуть проведені основна та додаткова сесії ЗНО?

— Основна триватиме з 5 травня до 17 черв­ня, додаткова — з 14 червня до 4 липня.

— Яким чином відбувається реєстрація?

— Для початку потрібно ознайомитися з Порядком проведення ЗНО, а також обов'язково з правилами прийому до обраних вишів. Затим за допомогою спе­ціальної програми, розміщеної на веб-сайті Українського центру, сформувати, роздрукувати та оформити реєстраційну картку та підготувати обумовлений комплект реєстраційних документів. Випускники нинішнього року подають їх до закладу, в якому навчаються. Випускники минулих років та учні (слухачі, студенти) професійно-технічних та вищих навчальних закладів надсилають пакет реєстраційних документів рекомендованим листом на адресу Херсонського регіонального центру.

— А якщо особа не має можливості зробити це самостійно?

— Такі особи можуть звернутися до пунктів реєстрації, створених при районних і міських відділах та управліннях освіти, інститутах післядипломної педагогічної освіти, вищих навчальних закладах або до нашого центру. Наголошую, що для випускників шкіл 2016 року пункти реєстрації створено за місцем їхнього навчання. Для абітурієнтів, які проживають на неконтрольованих територіях та не мають можливості на­діслати пакет документів поштою, передбачено їх подання електронною поштою.

— Що відбувається після реєстрації?

— Особа, яка успішно її пройшла, отримає від Херсонського регіонального центру рекомендованим листом конверт із сертифікатом ЗНО, інформаційним бюлетенем та реєстраційним повідомленням учасника ЗНО. Ці документи будуть на­діслані випускникам загальноосвітніх навчальних закладів поточного року безпосередньо на адресу закладу, де вони навчаються. Решті учасників ЗНО — на адресу, вказану під час реєстрації, а особам, які проживають на неконтрольованих територіях та подали документи електронною поштою, — на адресу електронної пошти.

— А якщо виникла потреба внести зміни до реєстраційних документів?

— Їх можна внести до 18 березня.

— Внаслідок військового конфлікту особливі умови створені для учасників АТО та інших осіб?

— Учасники АТО, особи, котрі проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, зазначених у переліку, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, та не мали змоги зареєструватися в основний період, можуть з 19 березня до 20 травня зареєструватися для участі в додатковій сесії. Щоб бути зареєстрованим для участі в ЗНО, випускники поточного навчального року, які проживають на неконтрольованих територіях, мають вибрати загальноосвітній навчальний заклад, де бажають здобути повну загальну середню освіту (отримати легітимний документ про середню освіту) на території, що контролюється українською владою.

Інформацію про порядок реєстрації та графік проведення ЗНО розміщено на сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти: http://khersontest.org.ua

Запитувала Олена НЕЧИПУРЕНКО
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон