Яскравий день у житті херсонських школярів

Вчорашній день для учнів Навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» виявився надзвичайно цікавим, захоплюючим та яскравим.

Як зазначив директор закладу, депутат Херсонської міської ради Артем Кияновський, яскравим цей день виявився і для усього міста Херсона, адже саме в приміщенні Херсонського академічного обласного театру ляльок лунали музичні шедеври.

І лунали не просто так, напередодні Свята закоханих, Симфонічний оркестр Херсонського державного університету, під керівництвом заслуженого працівника культури України, професора Святослава Марцинковського, зробив подарунок у вигляді концерту, для вихованців НВК, адже не секрет, що ХДУ тісно співпрацює з даним навчальним закладом.

«Сьогодні високому мистецтву приділяється дуже мало уваги, в тому числі і на державному рівні. Симфонічний оркестр Херсона тільки нещодавно відсвяткував 15-річчя з дня заснування, він пережив дуже важкі часи, коли не було фінансування, коли треба було переконувати за його існування. І завдяки Святославу Марцинковському, який просто закоханий у свою справу, сьогодні, не дивлячись ні на що, ми можемо почути таку красиву музику, у виконанні Симфонічного оркестру ХДУ. Для «ШГТ» - це свято!», - каже директор НВК «Школа гуманітарної праці» Артем Кияновський.

Слова свого директора підтверджують і вихованці школи, яким ще змалечку прививають любов до прекрасного. Учень 7-Б класу Володимир Бондар зазначає, що Симфонічний оркестр слухає не вперше, адже подібні заходи йому до душі.

«В нашій школі проходять уроки опери, на яких ми слухаємо музику різних композиторів: Шуберта, Шопена, Баха. Ми вдячні директору нашого закладу та ХДУ за те, що нам підготували кращий подарунок, який тільки може бути – оперу! Я буду із задоволенням її слухати», - говорить хлопець.

І не дивно, адже, як каже декан факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету, професор Микола Левченко, заповнені зали, гучні оплески на концертах Симфонічного оркестру говорять самі за себе.

«Співпраця і дружба, яка існує між факультетом культури та мистецтв і «ШГТ», яку очолює доцент Артем Олександрович Кияновський, виникла не сьогодні. Більше 20 випускників нашого факультету працюють у даному навчальному закладі. Хочу сказати, що багатьом треба повчитись слухати симфонічну музику оркестру так уважно, як це роблять вихованці «ШГТ», бо викладачі з ними попередньо проводять роботу, ми знайомимо їх з тими чи іншими інструментами, які знаходяться в складі оркестру. Програма у нас різнобарвна: класична музика минулого, сучасна українська музика, сучасні популярні мелодії. Учні бачать, що багато творів можна виконувати саме симфонічним оркестром», - зауважує Микола Левченко.

Наприкінці заходу міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, нагородив грамотою заслуженого працівника культури України, професора Святослава Марцинковського.

Також мер міста вручив подяки учасникам шкільного квартету «Школи гуманітарної праці».

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон